• Verzekeringen Banner

Verzekeringen

Brand, ziekte, inbraak: we denken er liever niet aan dat het kan gebeuren. Maar als u er toch mee te maken krijgt, kunnen de kosten flink oplopen. Daarom is het noodzakelijk om u tegen bepaalde kosten te verzekeren. Een ziektekostenverzekering is wettelijk verplicht maar het is van belang de risico’s die u niet wilt en kunt lopen ook te verzekeren. U kiest voor de rust van gewoon goed verzekerd zijn? Een gezin is soms een drukke boel. Gezellig, maar veel om op te letten. Daarom heeft Rigter assurantiën het ideale verzekeringspakket voor gezinnen. Dan hoeft u zich om de verzekeringen in ieder geval geen zorgen te maken.

Goede verzekering van uw vermogen en eigendommen is pure noodzaak. Niemand wil immers zijn eigen spullen verloren zien gaan door bijvoorbeeld brand, storm, wateroverlast, diefstal of grote sommen geld kwijtraken doordat hij schade moet betalen die hij bij een ander veroorzaakt heeft. Niemand wil zijn vermogen, dat hij in jaren heeft opgebouwd, op zien gaan  aan de kosten van juridische procedures om te krijgen waar hij recht op heeft. Enkele voorbeelden van belangrijke verzekeringen voor elk  gezin zijn: de aansprakelijkheidsverzekering particulieren (avp) de brandinboedelverzekering, de brandopstal en risicoverzekering voor huiseigenaren, de WA verzekering voor autobezitters, de gezinsongevallenverzekering en de rechtsbijstandverzekering voor particulieren.

Deze verzekeringen moeten aansluiten op uw gezinssituatie en een periodieke udate van uw verzekeringen is daarom ook van belang. Een lage premie is natuurlijk mooi meegenomen, maar hangt vaak samen met het per gebeurtenis verzekerde maximumbedrag, het eigen risico en andere polisvoorwaarden. Wij zorgen voor een goede dekking tegen een scherpe premie. Wilt u ook een update van uw verzekeringen, neem dan contact met ons op.  

Levensverzekering

Bij veel verzekeringsmaatschappijen kunt u een levensverzekering afsluiten. De maatschappij keert uit na een vooraf vastgesteld aantal jaren (of eerder indien de verzekerde voor die datum overlijdt). De hoogte van de uitkering hangt af van een aantal factoren.

  • Looptijd van de verzekering
  • Hoeveelheid betaalde premie
  • De gekozen vorm (bijv. al of niet met een beleggingscomponent)
  • Wordt er wel of niet garantie gegeven op het te bereiken kapitaal

Welk soort verzekering bij u past hangt o.a. af van uw financiële middelen, het doel wat u voor ogen hebt en welke fiscale mogelijkheden er bijvoorbeeld voor u zijn. Allemaal zaken die u vooraf goed moet overwegen voordat u zo’n verzekering aangaat.

De adviseurs van Rigter Assurantiën kunnen u helpen bij het maken van de juiste keuzes. Welke wensen heeft u bijvoorbeeld als het om uw financiële toekomst gaat? Wat heeft u daar op dit moment al voor geregeld? En sluit dit op elkaar aan? Het maken van een goede financiële planning geeft rust en zekerheid voor de toekomst, dus laat u goed informeren over de verschillende mogelijkheden.  

Wonen

De woonverzekering kan bestaan uit een aantal verschillende verzekeringen: 

Opstalverzekering
Deze verzekering dekt de schade die aan uw woonhuis ontstaat. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan schade ontstaan door brand, ontploffing, blikseminslag, rook- en roetschade, storm, inbraak, diefstal en verschillende vormen van waterschade. Ook glas uw tuin of garage kunt u meeverzekeren. Het bedrag waarvoor u uw woonhuis verzekerd moet overeenstemmen met de herbouwwaarde van uw woning. Indien u uw woning te laag verzekerd, is er sprake van onderverzekering. Hierdoor kan uw schade- uitkering lager zijn dan u verwacht. Omdat er diverse producten op de markt zijn, met elk hun eigen voorwaarden en premies is het raadzaam een adviseur te raadplegen.

Inboedelverzekering
De inboedel van uw huis is vaak meer waard dan u denkt. Met een inboedelverzekering beschermt u zichzelf voor schade die hieraan ontstaat, maar ook hier geldt dat er veel verschillende dekkingen zijn. Wij geven u graag advies, zodat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan bij een eventuele schade. Aanschaf van nieuwe spullen of gezinsuitbreiding kan een moment zijn om uw inboedelverzekering weer eens onder de loep te nemen.

Aansprakelijkheidsverzekering
Mocht het gebeuren dat u schade toebrengt aan een ander, dan kunt u daarvoor aansprakelijk gesteld worden. Dit kan materiële maar ook lichamelijke schade zijn. Ook wel letselschade genoemd. Met een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) kunt u zich verzekeren tegen de gevolgen van eventuele schadeclaims. Dit geldt alleen voor particulieren; dus niet wanneer u als ondernemer aan een ander schade toebrengt. Hier is een speciale aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven voor nodig. De aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren met gezinsdekking biedt o.a. dekking voor u, uw inwonende gezinsleden, uw ongehuwde meerderjarige studerende kinderen en uw huisdieren.

Rechtsbijstandverzekering
In het dagelijks leven zijn er verschillende situaties waarbij een juridisch conflict zou kunnen ontstaan. Hierbij valt onder andere te denken aan arbeidsconflicten, huurgeschillen of verkeersongevallen. Het is echter fijn om te weten dat u met één telefoontje terug kunt vallen op deskundige juridische hulp zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de kosten. 

Kostbaarhedenverzekering  Heeft u waardevolle spullen, zoals schilderijen, juwelen, audio- of videoapparatuur, dan is het de moeite waard uw Inboedelverzekering aan te vullen met een passende verzekering voor uw kostbare spullen. De kostbaarhedenverzekering biedt dekking tegen invloeden van buitenaf, zoals diefstal, beschadiging, vernietiging of verlies.

Wist u dat wij ook uw huisdier kunnen verzekeren?

 

 

Recreatie

Als je de trotse eigenaar bent van een toer- of stacaravan, camper of bijvoorbeeld een pleziervaartuig, dan wil je deze kostbare bezittingen ook graag goed verzekeren. Dit geldt natuurlijk ook wanneer je beschikt over recreatiegoederen zoals bijvoorbeeld; foto en filmapparatuur, een lap-top of hengelsportuitrusting, bergklim materiaal, of een kampeeruitrusting. Voor al deze zaken die met vrije tijd en recreatie te maken hebben kunt u bij ons terecht. Wij vinden een passende verzekering voor u tegen een scherpe premie.

Doorlopende Reisverzekering
Met een doorlopende reisverzekering kun je zo vaak je koffers pakken als je wilt. Of het nu gaat om een heerlijk weekendje weg of een langere vakantie in binnen – of buitenland, je hoeft niet elke keer een verzekering voor je reis af te sluiten. De doorlopende reisverzekering zorgt er voor dat al je vakanties verzekerd zijn het hele jaar door zonder zorgen.

Doorlopende Annuleringsverzekering
Meestal gaan we er niet van uit, maar er kan zich altijd onverhoopt een situatie voordoen waardoor je vakantie niet door kan gaan; of waarin je genoodzaakt bent je vakantie te onderbreken. Dan biedt een doorlopende annuleringsverzekering uitkomst. De adviseurs van Rigter Assurantiën helpen je graag op weg naar een onbezorgde vakantie. Mocht je wat minder vaak reizen, ook dan kunnen wij je helpen bij een kortlopende reis- en/of annuleringsverzekering.

Caravanverzekering
Veel Nederlanders trekken er jaarlijks op uit met de caravan. De één is verknocht aan z’n stacaravan, de ander trekt er het liefst op uit met een toercaravan of vouwwagen. Hoewel het niet verplicht is om het “mobiele” huis te verzekeren is het echter wel verstandig dit te doen, aangezien de aanschaf van een caravan vaak niet goedkoop is en een ongeluk altijd in een klein hoekje zit. Als de caravan aan de auto gekoppeld is en er wordt schade aan derden veroorzaakt dekt de autoverzekering deze schade. De schade die de eigen caravan oploopt wordt niet vergoed. Daarvoor kan je een caravanverzekering afsluiten. Daarnaast dekt deze verzekering de schade die het “mobiele huis” oploopt als deze ontkoppeld is. De keuze uit caravanverzekeringen en de daarbij behorende dekkingen is groot. Zo kan je het “mobiele huis” onder meer verzekeren tegen brand of diefstal, maar ook tegen natuurschade door bijvoorbeeld hagel.

Tip! Heeft u een groene kaart voor uw caravan nodig? Dan kunt u deze aanvragen bij uw tussenpersoon waar u het trekkende voertuig verzekerd heeft (dus niet waar u uw caravan verzekerd heeft, tenzij dit bij dezelfde tussenpersoon is). De groene kaart wordt namelijk afgegeven op de auto die de caravan trekt.

Pleziervaartuigenverzekering
Uw boot is een kostbaar bezit. U geniet hiermee van de vrijheid op het water. Maar ook op het water kan zich een ongeluk voordoen. Het bezit van een boot brengt dan ook specifieke risico’s met zich mee en heb je dus ook een speciale verzekering. Want stel, u vaart met uw plezierjacht door de grachten van Amsterdam en schat de hoogte van die ene brug verkeerd in. Of u botst in die Friese sluis net iets te hard tegen de zeilboot van uw voorganger. In zo’n geval wilt u dat alles goed geregeld is. Een van onze medewerkers is u graag van dienst en zorgt er voor dat alles af wordt gestemd op úw wensen! Denk bij het afsluiten van een pleziervaartuigenverzekering bijvoorbeeld aan een adequate dekking voor:

  • bergingskosten
  • de boottrailer
  • de opvarenden
  • de inventaris.

Tip! Een AVP verzekering geldt niet voor alles wat voortbewogen wordt door een motor. Wanneer u dus bij derden schade veroorzaakt met uw boot wordt dit niet gedekt door uw AVP verzekering. kan door het afsluiten van een rechtsbijstandsverzekering. Een rechtsbijstandsverzekering is een verzekering die juridische hulp, dat wil zeggen ondersteuning met advocaten of juristen, waarborgt wanneer dat nodig is. Met een rechtsbijstandverzekering zijn u én uw gezinsleden verzekerd van deskundige rechtshulp.  

Verkeer

Auto/Bestelautoverzekering

 WA-verzekering


Bezitters van een motorrijtuig zijn wettelijk verplicht een WA-verzekering af te sluiten. De WA-verzekering dekt de aansprakelijkheid voor schade die u als bezitter van het motorrijtuig aan anderen toebrengt. Een aantal zaken zijn van belang bij het bepalen van de keuze voor een specifieke dekking van het voertuig. De belangrijkste zijn de leeftijd van de auto, de reeds opgebouwde bonus-malus korting en de waarde van het voertuig. Hieronder geven wij u een overzicht van de belangrijkste dekkingsvormen.

Beperkt Casco


Deze dekking is een aanvulling op uw wettelijk verplichte WA-verzekering en dekt de schade aan het motorrijtuig veroorzaakt door o.a. brand, diefstal en storm maar ook ruitbreuk is meeverzekerd. De exacte voorwaarden kunt je vinden in de polisvoorwaarden. Deze zijn ook te downloaden. Laat je bij twijfel vooraf goed informeren.

Volledig Casco (All-Risks)


Ook deze dekking is een aanvulling op je WA-verzekering en dekt de schade die aan het verzekerde motorrijtuig ontstaat. Ongeacht hoe deze is ontstaan. Ook als de schade door je eigen schuld is ontstaan, wordt deze met deze vorm gedekt. Lees voor de exacte dekkingsvoorwaarden altijd de polisvoorwaarden van je verzekeraar om zodoende teleurstelling achteraf te voorkomen. Denkt u bij het verzekeren van uw motorrijtuig ook aan eventuele in- of opzittenden, schadeinzittenden en rechtsbijstandverzekering. 

 

Bij ons kunt u terecht voor al uw schadeverzekeringen zoals uw oldtimer, motor, fiets/bromfiets/scooter of brommobiel.

 

 

 

 

 

 

 

verzekeraarsbox

verzekeraars box 2